Spikerlik Kursu

SPİKERLİK KURSLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Hakan Öztürk Spikerlik Kursu

İletişim Ve Medya Koçu Hakan Öztürk

Spikerlik Sertifikası Nedir?
Spiker veya sunucu olmaya karar verip spikerlik kursunu seçip kursu başarıyla tamamladığınızda, kurslar bu kursu tamamladığınıza dair bir sertifika verirler.  Bu sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylı olurlar. Ancak yayın kuruluşları işe alacakları adaylarda böyle bir sertifika şartı kesinlikle aramaz.  Yayın kuruluşları için ilk öncelikle aranan şart, bu işi nasıl yapıp, yapamayacak olmanızdır.  Sertifika sadece bir kursu bitirdiğinize dair bir belgedir.

En İyi Spikerlik Kursu Hangisidir?

Türkiye’de spikerlik mesleğine her geçen gün ilgi artıyor, bu konuya gönül vermiş gençlerin en çok tercih ettiği birkaç tane kurs öne çıkıyor. Spikerlik eğitimlerinde önde isimlerden biri olan Medya Koçu Hakan Öztürk Bu güne kadar 2 ayrı kursun kurculuğunu yapmış sektöre personel yetiştiren en önemli kişilerden biridir. En son kendi ismini taşıyan spikerlik kursunu da arkadaşlarına devretmiştir.  Öztürk; adayların yetişmesi konusunda verdiği hizmeti 1 adım daha öne taşıyarak Türkiye’nin ilk ve tek Medya Koçu olmuştur. Hakan Öztürk Kadıköy’de kurduğu Medya Koçluğu Stüdyosunda Spiker veya Sunucu olmak isteyen adaylara hedeflerine en kısa sürede ulaşabilmeleri için nokta atışı eğitimlerle  bireysel destek ve koçluk hizmeti vermektedir.  www.medyakocu.com

Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Sunuculuk mesleğinin günümüzde en popüler mesleklerden biri haline gelmesi,  sunuculuk kurslarının artmasına sebep oldu. Sunuculuk kurslarından herhangi birine gitmeye karar verecek olursanız, öncelikle gideceğiniz kuruma kayıt olmadan Medya Koçu Hakan Öztürk ile görüşerek ücretsiz  danışmanlığından faydalanmanız size hem zaman hem de maddi açıdan büyük avantaj sağlayabilir.

TRT ve Spikerlik Mesleği
TRT gibi resmi kurumlarda,  spikerlik yapmak,  özellikle kadrolu spikerlik yapabilmek bazı şartlara ve standart özelliklere bağlıdır. Günümüz şartlarında kadrolu spikerlik yapabilmek için  bu kurallarının en başta geleni KPSS puanıdır. Spiker ve sunucu adaylarının  iyi eğitimli olmaları  gerekmektedir. Spikerlikte başarılı ve tecrübeli olanlar, idari kadrolarda da çalışabilirler. Medya kuruluşları belirli dönemlerde spiker ve sunucu değerlendirirler. Bu kişileri seçmedeki karar verme yetkisi genelde haber müdürleri ve yönetmenlerdedir.
Kaynak: Spiker Aranıyor

İyi Bir Spiker Nasıl Olunur?
Spiker akıllı olmalıdır, Spiker zeki olmalıdır, Spiker yetenekli olmalıdır, Spiker altı duyusu gelişmiş, dikkatli ve gözlemci olmalıdır, Spiker kişilikli, güzel bir sese sahip olmalıdır, Spiker mantıklı olmalıdır, Spiker güleryüzlü, sempatik ve sevecen olmalıdır, Spiker çok yönlü genel kültüre sahip olmalıdır, Spiker etkili yazma becerisine sahip olmalıdır, Spiker davranışlarında ve giyiminde özenli ve uyumlu olmalıdır, Spiker başkalarını temsil etme yeteneğine sahip olmalıdır, Spiker istikrarlı olmalıdır, Spiker kelime haznesi zengin olmalıdır, Spiker analiz ve sentez yeteneği gelişmiş olmalıdır, Spiker artikülâsyonu ve diksiyonu iyi olmalıdır, Spiker kendine güvenen kişilik yapısına sahip olmalıdır, Spiker saygılı, hoşgörülü olmalıdır, Spiker karşısındakileri rahatlatabilen, güven veren yapıya sahip olmalıdır, Spiker kişilik sahibi olmalıdır, Spiker araştırmacı olmalıdır, Spiker çalışkan olmalıdır, Spiker dinamik olmalıdır, Spiker espri gücü kuvvetli olmalıdır, Spiker duygularını kontrol altında tutabilme becerisine sahip olmalıdır, Spiker sosyal olmalıdır, Spiker entelektüel olmalıdır, Spiker estetik duygusu gelişmiş olmalıdır, Spiker planlama ve programlama becerisine sahip olmalıdır, Spiker objektif (tarafsız) olmalıdır, Spiker hazır cevap olmalıdır, Spiker bellek gücü kuvvetli olmalıdır, Spiker yapıcı bir ruha sahip olmalıdır, Spiker tedbirli, temkinli, ihtiyatlı olmalıdır, Spiker refleksleri kuvvetli olmalıdır, Spiker gerekli teknik bilgilere sahip olmalıdır.
Kaynak: İyi Bir Spiker Nasıl Olunur

Demo Kayıtları Ne Demektir?
Medya kuruluşları, spikersunucu adaylarında, teknik, uygulamalı eğitim şartı ve bu eğitimin sonucundaki durumunu gösteren kapsamlı bir demo (deneme kaydı) istemekedirler. Teknik, uygulamalı eğitim kurs süresince gerçek bir stüdyo ortamı yaratılarak veya gerçek bir televizyon kanalında deneme yapma şansınızın olması demektir.  Demo kayıtları ise, kursiyerlerin röportaja çıkarak kendi haberlerini hazırlama, birden fazla kameralı stüdyolardaki kamera – promterler arası geçişlerdeki başarı, kulaklıktan (interkom) gelen komutlar karşısında şaşırmadan yayını sürdürebilme, sahadan veya stüdyodan canlı yayın sunabilme,  görüntü üzerine (DSF) okuma performansı,  sanal ve gerçek stüdyolarda çekilen görüntülerden oluşacaktır. Demoların, profesyonel montaj ile hazırlanarak yayın müdürlerine gönderilmesi gerekir.
Kaynak: Spikerlik Sunuculuk Demo Kayıtları

Uzun yıllarını spiker ve sunucu yetiştirmeye adayan Hakan ÖZTÜRK, spikerlik ve sunuculuk alanında markalaştırdığı iki kursunu da devrederek “Bireysel Medya Koçluğu” yapmaktadır. Kadıköy‘de kurduğu Medya Koçluğu Stüdyosu‘nda spiker ve sunucu adaylarına ücretsiz danışmanlık yaparak, kişiye özel ihtiyaçları doğrultusunda özel planlar hazırlamakta ve hedeflerine en hızlı şekilde ulaştırmaktadır. Hakan ÖZTÜRK ile birebir görüşmek için spikerlik sayfamızdan irtibat kurabilirsiniz.

SİTE İLETİŞİM FOTO

Detaylar için sayfamızı inceleyiniz.

One comment

1 Pings/Trackbacks for "SPİKERLİK KURSLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER"
  1. […] Kursu Spikerlik Kursu Hakkında Bilmeniz Gerekenler Spikerlik Sunuculuk Kursları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Teknik İmkanları En Gelişmiş […]

Bir cevap yazın